Intro

De la Adam știm că mărul e o chestie care îți stă în gât când ți-e lumea mai dragă și îți dă un trip pe cinste. În povestea asta, din care primul Om nu se va mai trezi ever, suntem la fel ca Wilhelm Tell. Care ce făcea? Încerca să nimerească mărul așezat pe capul fiului. Să te apuci de scris e cam același lucru și ar fi indicat să nu îți tremure mâna.

joi, 28 iulie 2011

s0 SLOw?!

Adepții teoriilor conspiraționiste au un nou subiect pe ordinea zilei: Breivik a luat-o razna de unul singur sau a fost doar frontman-ul/ hitman-ul de sacrificiu al vreunei grupări oculte, de sorginte francmasonă/ neo-nazistă/ anti-mondialistă dar nu anarhistă și fără clară legătură cu salvarea balenelor și închiderea centralelor nucleare etc.? Asta, desigur, după ce s-a lămurit treaba că nu teroriștii islamici au provocat asasinatul în masă din Norvegia ( deși la o adică ar fi vrut să-l înfieze, să nu rămână al nimănui) ci un arian get-beget, care și-a dovedit capacitatea, nu și mijloacele, de a deveni un alt Hitler, Stalin, Bush (oricare din ei) ș.a.m.d. ( cel puțin la scris, 1500 de pagini de manifest!, îi concurează cu succes).
Restul oamenilor nu-și revin nici acum din stupoare, groază, uimire și alte asemenea stări de paralizie a minții în fața unui fapt de neînchipuit și totuși împlinit. Prea împlinit.
Selectate din rândul multicultural al celor de mai sus și plasate chiar mai sus se disting încă două categorii de persoane, devenite personaje căci sunt într-adevăr de poveste. De o parte avem polițiștii norvegieni, cărora le-au trebuit 45 de minute să ajungă pe insula Utoya și să-l oprească pe tipul plecat literalmente la headhunting. Ce i-a oprit să ajungă mai repede și să limiteze proporțiile vânătorii de oameni? Păi, o dată că n-au avut elicopter - echipajul fiind plecat în vacanță!, și a doua, că li s-a stricat barca de intervenție. Credeam că numai la noi e posibilă o asemenea fușereală ( vezi focoasele suflate ca batista pe sub nasul jandarmilor sau declarația șefului poliției din Deta cum că nu poate fugi după băieții răi cu doar 2 litri de benzină - deși circusanții se dădeau în spectacol chiar sub ochii lor), dar iată că se poate mult mai rău!
Ei, dar pe de cealaltă parte sunt jurnaliștii. Aceștia au ajuns la locul masacrului cu mult înaintea poliției, au survolat îndelung insula și au tras în cadru ca la Nat Geo. N-am văzut prea multe dezbateri pe tema asta, pariu că nici n-o să fie prea multe, dar ce-ar fi fost dacă presarii în goană după exclusivitate ar fi luat totuși un sniper cu ei în elicopterul lor? Care lunetist i-ar fi zburat mărul lui Breivik de pe umeri și ar fi salvat poate jumătate din viețile irosite ( wasted adică). A? N-ar fi fost și asta tot o știre? Un breaking news mondial?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu